Author:
• MarĊ£i, Ianuarie 20th, 2009

Turismul balnear la Ocna Sibiului – Interviu cu Corneliu Posea, directorul Complexului balnear Ocna Sibiului

Incepem cu o intrebare generala. Cit de mult credeti in viitorul turismului balnear din Romania?

Sint optimist din acest punct de vedere. Romania dispune de resurse naturale superioare multor tari care folosesc turismul drept motor principal (sau unul dintre motoarele principale) al economiei nationale. Dar accentul ar trebui sa cada pe gestionarea resurselor umane si pe servicii.

Complexul balnear de la Ocna Sibiului atinge, datorita investitiilor realizate, standarde de inalta calitate. Nu putem sa nu intrebam in ce masura este accesibila turistului roman o vacanta la Ocna Sibiului.

Aici este locul unde se pot imbina utilul cu placutul. In masura in care crede ca aici poate sa aiba grija de sanatatea sa, orice turist roman are acces la o vacanta la Ocna Sibiului.

Stim ca foarte multi turisti straini aleg Romania, pentru turismul balnear. Multi dintre romani sint insa sceptici cu privire la efectele pozitive ale “bailor”. Ce parere aveti despre acest fenomen?

Este mai greu sa pretuiesti ceva ce primesti in dar decit ceva pentru care trebuie sa lupti sau sa te zbati. Deoarece resursele naturale sint parte integranta a mediului in care traim, poate ni se par banale, dar cei care nu le au in tarile lor le apreciaza adevarata valoare cind ajung la noi.

Care este proportia turistilor straini in comparatie cu cea a turistilor romani in Complexul balnear Ocna Sibiului?

In jur de 20%. Desigur, acest procent variaza in functie de mai multe considerente.

Daca lucrurile merg bine, care sint planurile pe termen lung la Ocna Sibiului?

Complexul trebuie sa-si recapete locul detinut intre statiunile de renume. Normal, suntem constienti ca pentru asta este nevoie de eforturi sustinute. Dar stim ca acest lucru este posibil si vom incerca sa facem totul ca Ocna Sibiului sa fie ce a fost odata, si, prin asta, sa-i redam, macar la nivel local, turismului balnear statutul care i se cuvine.

A consemnat Maria Floricica

Sursa: Vacante si Calatorii

Category: Articole
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.