Author:
• MarĊ£i, Ianuarie 20th, 2009

O companie ce ofera servicii de team building ofera, de fapt, solutia la problemele cu care se confrunta echipa dumneavoastra, cunoscand dinamica unei echipe in lumea afacerilor. Realizarea unui program de team building eficient presupune doua elemente cheie: proiectarea si livrarea rezultatelor. Proiectarea este totusi, partea usoara: aproape orice activitate de team building functioneaza in cazul unui astfel de eveniment.

Este adevarat ca unele activitati au nevoie de un anumit rezultat (de exemplu, imbunatatirea comunicarii, increderii, capacitatii de rezolvarea a problemelor, luare a deciziilor, etc.), dar cu ajutorul unei companii profesioniste, rezultatele vor fi interpretate eficient, conform situatiei reale in care se afla echipa.

Activitatile de team building pot fi un succes sau nereusite. Cat de bine se potrivesc echipei pe care o conduceti, depinde de dinamica acesteia. Aceste activitati se impart in categoriile urmatoare:

– Activitati outdoor/indoor
– Sesiuni de lucru
– Evenimente sociale
– Munca in folosul comunitatii
– Training si dezvoltare personala

Activitatile indoor/outdoor pot fi de la cele conventionale, cum ar fi canoe sau alpinismul, pana la altele mai rar intalnite, cum ar fi mersul pe carbuni incinsi.

Daca activitatea fizica reprezinta o problema pentru unii membri ai grupului, exista cateva activitati outdoor ce necesita mai putin efort fizic:

– Realizarea unui scurt film
– Gatitul
– Jocuri de cazino

Sesiunile de lucru (tinute, preferabil, in afara companiei) permit membrilor echipei sa se concentreze asupra unui subiect anume fara intreruperi.
In multe situatii, cel mai eficient tip de sesiune de lucru este acela care implica toti membrii echipei in conceperea de scopuri colective si proiectarea planurilor strategice sau tactice. Alte tipuri de sesiuni de lucru pot ajuta la dezvoltarea unor relatii mai bune, intelegere reciproca sau rezolvarea anumitor probleme de business.

Evenimentele sociale sunt, de cele mai multe ori, cele mai eficiente din punct de vedere al costurilor activitati de team building, deoarece au un pret scazut si un impact ridicat. Este foarte important ca angajatii sa relationeze, mai ales in cazul grupurilor mari.

In ceea ce priveste munca in folosul comunitatii, poate avea rezultate notabile ce pot uni echipa chiar si mai mult, avand in vedere ca scopul este unul concret, si presupunand ca sarcina ce trebuie indeplinita nu este una prea dificila si nu creeaza un stres prea mare.

Combinarea activitatilor de team building cu trainingul individual poate fi benefica pentru echipa, avand efectul dublu de a dezvolta individual fiecare membru, in timp ce realizeaza o activitate in echipa.

Team building-ul, atunci cand este realizat cum trebuie, este una din modalitatile cele mai eficiente de a obtine rezultate notabile in ceea ce priveste productivitatea angajatilor. In plus, este si o modalitate foarte placuta de a-ti petrece timpul impreuna cu colegii.

Sursa: ITEX

Category: Articole
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.